Հաճախ պատահում է, որ ցանկանում ենք առավոտյան նախաճաշի համար արագ և հեշտ որևէ քաղցրավենիք պատրաստել, բայց ինչ-որ բան պակասում է: Թամարայի բլոգը ձեզ է ներկայացնում համեղ և հեշտ տորթի հիանալի բաղադրատոմս: Այն կատարյալ է նրանց համար, ովքեր չեն սիրում շատ ժամանակ ծախսել սննդի պատրաստման վրա, քանի որ խմոր հունցելու և ջեռոցում թխելու կարիք չկա, և պատրաստվում է ընդամենը 20 րոպեում:
Պատրաստման համար անհրաժեշտ է 450գ թթվասեր, 200գ քաղցր կրեկեր, 25գ ժելատին, 5 ճ.գ. շաքարավազ, 30գ շոկոլադ:
Լուծվող ժելատինը լցնել բաժակի մեջ և ավելացնել սառը ջուր (մոտ 100 մլ)։ Թողնել 10-15 րոպե, որպեսզի ուռչի։ Տարայի մեջ միախառնեք թթվասերը և շաքարավազը և հարեք այնքան, մինչև միասեռ դառնա։ Համի համար կարող եք ավելացնել վանիլային շաքար (1 ճաշի գդալ) կամ վանիլին (գդալի ծայրով): Հիշեք՝ եթե չափն անցնեք, ապա այն դառնություն կհաղորդի և կփչացնի աղանդերի համը։
Ուռած ժելատինը տեղափոխում ենք կաթսա, անընդհատ խառնելով տաքացնում այն թույլ կրակի վրա մինչև ամբողջովին հալչի, կրակից վերցնում ենք մինչև եռալը, հակառակ դեպքում այն կկորցնի իր դոնդողային հատկությունը։ Այնուհետև արագ և մանրակրկիտ հարելով կրեմը՝ աստիճանաբար ավելացրեք տաք հալած ժելատինը, հարեք մինչև դառնա համասեռ և վերջ. կրեմը պատրաստ է:
Ընտրեք կլոր խորը տարա, ծածկեք այն սննդի թաղանթով: Լցրեք քիչ քանակությամբ կրեմը, վրայից հավասար շերտով շարեք կրեկերները։ Շարունակեք շերտավորել կրեմը և կրեկերը, մինչև դրանք վերջանան։ Վերջինը պետք է լինի կրեմի հաստ շերտը։ Թողեք, որ աղանդերը ամբողջովին սառչի սառնարանում, ապա շրջեք այլ հարթ ափսեի մեջ և զարդարեք ձեր ցանկությամբ։ Ձևավորման համար կարելի է օգտագործել դառը շոկոլադ, թարմ անանուխի տերևներ,նուշ, հատապտուղներ կամ ընկույզ և անմահական տորթը պատրաստ է:
Դե ինչ, հուսով ենք՝ կփորձեք, և բաղադրատոմսը ձեզ դուր կգա: Օգտվեք Թամարայի մշտապես թարմ կաթնամթերքից, ինչպես նաև հետևեք մեր բլոգներին նոր ուտեստների ծանոթանալու համար: Եվ քանի որ Թամարայի բլոգը յուրաքանչյուր կնոջ անփոխարինելի ընկերն է, ընթերցեք նաև <<Ի՞նչ պատրաստել շերտավոր խմորով>> բլոգը: