Կաթնաշոռիկներ սիրում են թե՛ մեծերը, թե՛ փոքրերը, իսկ դա հրաշալի է, քանի որ այն, համեղ լինելուց բացի, նաև շատ օգտակար է առողջության համար։ Կաթնաշոռը հեշտությամբ մարսվում է և հարուստ է սննդարար նյութերով։ Թամարա ընկերությունն արտադրում է թարմ և բարձրորակ հումքից պատրաստված կաթնաշոռիկներ, որոնք, անկասկած, կգրավեն ձեր սիրտը, իսկ այսօրվա բլոգում կներկայացնենք կաթնաշոռիկի օգտակարությունը:
Օգուտներն անչափ շատ են, ահա դրանցից մի քանիսը.
·ուտեստը հարուստ է կալցիումով, որն օգտակար է եղունգների, մազերի, ոսկրային համակարգի համար։
·նախաճաշի ժամանակ կաթնաշոռիկների կանոնավոր օգտագործումը վերականգնում է օրգանիզմում նյութափոխանակության գործընթացները, կարգավորում է միկրոֆլորան և օգնում քայքայել ճարպային բջիջները։
·կալիումի առկայությունը նպաստում է նյարդային համակարգի ամրապնդմանը, բարելավում է սրտի և արյան անոթների աշխատանքը:
·կաթնաշոռիկները խորհուրդ են տրվում արյան բարձր ճնշման, լյարդի և երիկամների ֆունկցիայի խանգարման դեպքում. դրանք օգնում են օրգանիզմից հեռացնել ավելորդ հեղուկը։
·մարդիկ, ովքեր որոշակի պատճառներով չեն կարող ուտել միս կամ ձկան սպիտակուց, կաթնաշոռի սպիտակուցները կարող են դիտարկել որպես կատարյալ այլընտրանք:
·քանի որ կաթնաշոռով նրբաբլիթները շատ համեղ են, ուտելիս տրամադրությունը բարձրանում է։
·վիտամին D-ն օգտակար է մարդու իմունային համակարգի համար:
·հղիների համար հատկապես կարևոր են կաթնաշոռիկները, քանի որ օգնում են ոչ միայն մոր օրգանիզմին, այլև երեխայի՝ նոր ձևավորվող ոսկրային համակարգին:
Այսքան առավելություններից բացի՝ կաթնաշոռիկն ունի մեկ թերություն՝ բարձր կալորիականությունը, սակայն դա ոչ միայն չի խանգարում դիետիկ սննդակարգով սնվողներին, այլև դառնում է նախաճաշի կատարյալ տարբերակ՝ հարուստ սննդարար նյութերով:
Վստահաբար ներառեք կաթնաշոռիկները ձեր և ձեր փոքրիկների սննդակարդ՝ հիշելով դրա օգուտների մասին: Մնացեք Թամարայի բլոգի հետ, քանի որ սպասվում են շատ հետաքրքիր նյութեր, որոնք կօգնեն ձեզ գիտակցաբար մոտենալ սննդի ընտրությանը, ձեռք բերել խոհարարական նոր հմտություններ: Իսկ թե ինչպես ճիշտ ընտրություն կատարել պանրի ահռելի տեսականու մեջ, ընթերցեք <<Ինչպե՞ս ընտրել հալած պանիր>> բլոգում: